ה"אני מאמין" שלי

מצוינות

עבורי מדובר בבחירה אישית, ללכת בדרך של מחויבות פנימית לבצע כל טיפול בצורה הטובה ביותר שאני יכול. מתוך מחוייבות פנימית זו אני משתדל להיות בקיא בידע רלוונטי מעודכן. אני שואף ללמוד ולשפר את הכשרתי בשימוש בטכניקות טיפול חדישות באמצעות ספרות מקצועית, כנסים וקורסים בארץ ובעולם. אני מקפיד לצייד את מרפאתי במיכשור המתקדם והאיכותי ביותר. אני חותר להיות בחזית המחקר בתחומי הענין שלי ובעיקר בתחום טיפולי השורש הכירורגיים (אפיסקטומי), תחום בו יש לי ענין מיוחד. לאורך השנים אני משלב עם עבודתי הקלינית במרפאה גם משרה אקדמית באוניברסיטת תל אביב הכוללת הוראת סטודנטים ומתמחים, מחקר ולימוד, מתוך רצון להיות חלק מהמומחים המובילים בארץ ובעולם.

מחשבות על שימור שיניים טבעיות בעידן השתלים

קיימים מצבים שונים בהם אנו נאלצים לעקור שיניים טבעיות ולהחליפן בשתלים דנטליים. בין המצבים השכיחים ניתן לציין חוסר אפשרות לשיקום שן עקב מיעוט חומר שן בריא, שבר או סדק בשורש או בכותרת השן ומחלת חניכיים מתקדמת. מעטים המקרים בהם שיניים נעקרות עקב דלקת שקשורה לטיפול השורש ואשר לא ניתן לרפאה. חלק מרופאי השיניים הכלליים אינם מודעים לאפשרויות הטיפול המתקדמות שמומחים בטיפולי שורש יכולים לבצע ובמיוחד לאופציה הכירורגית (אפיסקטומי מודרני) שיכולה לרפא דלקת סביב השורש בסיכויי הצלחה גבוהים במיוחד. אמנם לשתלים דנטליים יש סיכויי הצלחה גבוהים – בדומה לאפיסקטומי – אולם בחלק ניכר מהמקרים נדרשות פעולות כירורגיות משלימות/מתקנות וכמו כן קיים אתגר אסתטי במיוחד באזור קדמי. ניתן לומר ששתל הוא אופציה מצוינת כאשר שן חסרה או אבודה אך הוא לא נועד להחליף שן טבעית שניתן להציל ולשמר. חשוב לזכור שבמידה ומנסים להציל שן בעזרת טיפול שורש וזה לא מצליח, תמיד ניתן לעקור את השן ולבצע שתל. במידה ומוותרים על ניסיון השימור ועוקרים שן ואח"כ השתל לא מצליח – הבעיה כבר חמורה הרבה יותר.

מספר מילים על פחד מטיפולי שורש

מטופלים רבים מגיעים אלי לטיפול שורש עם חשש מסוים, מי יותר ומי פחות. הפה הינו אזור רגיש ואנשים רבים נרתעים מלתת לזרים להכנס אליו. יתר על כן מקובל לחשוב בתרבות שלנו שטיפול שורש הינו טיפול עמוק וכואב מה גם שחלק מהמטופלים חוו התנסות קודמת במרפאה אחרת, שהיתה כרוכה בכאבים וקשיים שונים והם חוששים שהחוויה הטראומתית תחזור על עצמה. תוסיפו לזה את העובדה שמטופלים מופנים אלי מרופא השיניים הקבוע שלהם, כך שעבורם אני רופא חדש ולא מוכר. בקיצור יש סיבות שונות שיכולות להרתיע מטופלים.

מבחינתי זה לגיטימי ונורמלי לחשוש מטיפול לא מוכר שגם נחשב כואב. אני לא מכיר כפתור שלוחצים עליו והחששות מתפוגגים. לפעמים אנשים חשים מבוכה מעצם העובדה שהם פוחדים ויש להם ציפיה מעצמם להפגין אומץ ו"להתנהג כמו מבוגרים". אני מאמין שכל אדם עושה תמיד הכי טוב שהוא יכול, גם אם זה אומר לחשוש מטיפול שיניים. מניסיוני מטופלים חשים יותר בטחון ושליטה בסיטואציה כאשר יש להם מידע מפורט על מהות הטיפול, מה הם צפויים להרגיש במהלכו ולאחריו, מהם סיכויי ההצלחה, הסיבוכים האפשריים והעלויות.

אני משתמש בטכניקות אלחוש מתקדמות וחומרים שונים כדי לאלחש את השן המטופלת בעדינות וביעילות במטרה לאפשר למטופל לעבור את הטיפול בצורה טובה ונעימה ככל הניתן.